Sladkých receptů, po kterých vám váha nepůjde nahoru, není nikdy dost. Tento rychlý fitness cheesecake se hodí také pro všechny, kteří drží keto dietu, nadšence do sportu a zdravého životního stylu nebo jen pro ty, kteří se snaží omezit cukry, ale zároveň si nedokážou odepřít něco dobrého ke kávě!
Co potřebujeme k přípravě fitness cheesecake?
Než se pustíme do pečení, nachystáme si tyto ingredience:
- 250 gramů tvarohu (odtučněný, polotučný – dle chuti či stravovacích preferencí)
- 100 gramů čerstvého nízkotučného sýra – použít můžete jakýkoliv neochucený, od žervé až po mascarpone
- jedno vejce
- 20 gramů pudinkového prášku (je to asi polovina balíčku klasického pudingu, příchuť můžete zvolit podle chuti, nejlépe se osvědčila vanilka)
- k doslazení použijte čekankový sirup, med nebo jiné přírodní sladidlo
- ovoce (borůvky, maliny, jahody či rybíz)

Jak připravit low carb cheesecake?
Nejprve se ujistěte, že máte vhodné formy, které můžete těstem naplnit. Použít lze malé formičky přímo na cheesecake, nebo využijte silikonovou formu na muffiny. Použijete-li silikon, není třeba formu nijak vymazávat, u jiných materiálů vymažeme alespoň máslem.
Když máme formy připravené, můžeme jít na těsto. To je velmi snadné, protože stačí smíchat všechny ingredience kromě ovoce do hladké hmoty, kterou následně plníme formy. Každý koláček pak ozdobíme ovocem a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 20 až 25 minut.
Cheesecake podáváme vychlazený, horký není tak chutný a může být “těžký” do žaludku. Ideální je nechat koláč vystydnout, a poté dát ještě na chvíli do lednice. Nakonec můžeme zdravý dezert posypat trochou moučkového cukru.
TIP pro “nedietáře” – těsto skvěle ladí také se sušenkovým korpusem, který už je trochu kaloričtější a obsahuje cukr. Připravíte ho z balíčku obyčejných sušenek (například BeBe máslové sušenky, použít můžete i sladší variantu Lotus) a asi 100 gramů másla. Sušenky rozdrtíme nebo nahrubo rozmixujeme a přidáme změklé máslo. Zpracujeme v těsto, kterým pokryjeme dno a boční stěny formy. Následně přidáme tvarohovou náplň a pečeme podle výše uvedeného receptu. Pro výraznější chuť můžeme do sušenkového korpusu přidat ještě pár kapek rumu či rumového aroma.