Rajčata jsou jedním z nejběžnějších druhů zeleniny, který v našich zahradách pěstujeme. Spotřebovat jejich velké množství je někdy náročný úkol, proto se každý nový recept pro jejich upotřebení hodí. Pokud máte rádi italskou kuchyni, rajčatová polévka z pečené zeleniny vás dostane! Podrobný recept najdete v našem článku.

Co budeme k přípravě potřebovat:
- 500 g čerstvých rajčat
- 1 větší cibuli
- malou papriku
- palici česneku
- olivový olej
- malý protlak
- passatu (balení pasírovaných rajčat)
- bazalku
- zeleninový vývar
- Sůl a pepř
- kvalitní sýr, nejlépe pravou mozzarellu
Rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na větší kousky, palici česneku seřízneme na horní straně. Do pekáčku dáme asi dvě lžíce olivového oleje, přidáme rajčata, papriku česnek a cibuli. Zeleninu pečeme půl hodiny při 180 stupních.
Poté dáme upečenou zeleninu i s veškerou šťávou do hrnce, přidáme protlak, passatu, bazalku, opepříme, osolíme a vše zalijeme zeleninovým vývarem.
Polévku krátce povaříme, rozmixujeme a pro ještě hladší konzistenci můžeme také přepasírovat přes síto.
Hotovou polévku podáváme v miskách s kusem čerstvé mozzarelly, snítkou bazalky a s opečeným pečivem.
TIP: Milujete polévky? V tomto článku najdete další tipy na přípravu chutných a vydatných polévek. A pokud hledáte recept na nejlepší hovězí vývar, najdete ho tady.