Recept – rajčatová polévka z pečené zeleniny

Zkuste podčlánkovou inzerci

Rajčata jsou jedním z nejběžnějších druhů zeleniny, který v našich zahradách pěstujeme. Spotřebovat jejich velké množství je někdy náročný úkol, proto se každý nový recept pro jejich upotřebení hodí. Pokud máte rádi italskou kuchyni, rajčatová polévka z pečené zeleniny vás dostane! Podrobný recept najdete v našem článku.

rajčatová polévka

Co budeme k přípravě potřebovat:

  • 500 g čerstvých rajčat
  • 1 větší cibuli
  • malou papriku
  • palici česneku
  • olivový olej
  • malý protlak
  • passatu (balení pasírovaných rajčat)
  • bazalku
  • zeleninový vývar
  • Sůl a pepř
  • kvalitní sýr, nejlépe pravou mozzarellu

Rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na větší kousky, palici česneku seřízneme na horní straně. Do pekáčku dáme asi dvě lžíce olivového oleje, přidáme rajčata, papriku česnek a cibuli. Zeleninu pečeme půl hodiny při 180 stupních.
Poté dáme upečenou zeleninu i s veškerou šťávou do hrnce, přidáme protlak, passatu, bazalku, opepříme, osolíme a vše zalijeme zeleninovým vývarem.
Polévku krátce povaříme, rozmixujeme a pro ještě hladší konzistenci můžeme také přepasírovat přes síto.
Hotovou polévku podáváme v miskách s kusem čerstvé mozzarelly, snítkou bazalky a s opečeným pečivem.

TIP: Milujete polévky? V tomto článku najdete další tipy na přípravu chutných a vydatných polévek. A pokud hledáte recept na nejlepší hovězí vývar, najdete ho tady.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup