Recept – klasická zelňačka

Zkuste podčlánkovou inzerci

Osvědčených receptů a tipů na zelnou polévku je plno. Některé jsou s paprikou, jiné smetanové, s uzeným masem nebo s klobásou. Pojďte si vyzkoušet náš recept – klasická zelná polévka neboli zelňačka je skvělým a vydatným obědem v těchto sychravých dnech!

Co budeme potřebovat?

  • lžíci sádla
  • větší cibuli nakrájenou najemno
  • maso s většího uzeného žebra
  • půl litru uzeného vývaru
  • balení otického kysaného zelí
  • 3 brambory
  • smetanu na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • sůl
  • kmín
  • mletou červenou papriku

Zelňačka recept – jak na to?

Postup je následovný. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme dosklovata. Přidáme všechno koření a necháme provonět. Přisypeme obraná uzená žebra, vše zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme vývarem. V mezičase si dáme do jednoho hrnce uvařit brambory nakrájené na kostky s kmínem a do druhého kysané zelí. Jsou-li brambory měkké, dáme je i s vodou do hrnce s polévkou. Následně přidáme i uvařené zelí (včetně vody). Do polévky přilijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme paprikou, solí, pepřem, případně můžeme přidat polévce kyselost octem. Zelňačka chutná ještě lépe další den, když se chutě hezky propojí.

TIP: Další recepty na chutné polévky najdete v tomto článku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup