[RECENZE ] – Kapslový kávovar Tchibo Cafissimo + osobní zkušenost

Hledáte kapslový kávovar, který připraví opravdu dobrou kávu jako z kavárny? Asi máte pocit, že to není možné, nicméně dnešní kapslové kávovary si už s výborným espressem snadno poradí. Je však důležité vybrat nejen dobrý kávovar, ale také kvalitní kapsle. My jsme vyzkoušeli na vlastní kůži kávovar Tchibo Cafissimo a jak obstál se dozvíte v následujícím článku.

Kávovar Tchibo Cafissimo

Kávovar Cafissimo Easy je moderní zařízení, které nabízí širokou škálu možností pro přípravu vynikající kávy přímo v pohodlí domova. S jednoduchým ovládáním a kompaktním designem je ideální volbou pro každého milovníka kávy, který hledá spolehlivého parťáka do své kuchyně.

Jedním z hlavních lákadel tohoto kávovaru je schopnost připravit perfektní Espresso, Caffè Crema a další druhy kávy jediným stiskem tlačítka. Tento výkonný přístroj využívá patentovaný systém tří tlaků pro optimální extrakci kávy, což zaručuje konzistentní chuť a aroma každé šálku. S funkcí automatického vypínání po zhruba 9 minutách se už nemusíte starat o zbytečnou spotřebu energie.

Cafissimo Easy se může pochlubit odnímatelným držákem šálků, který umožňuje použití jak malých, tak i velkých šálků o výšce až 12,5 cm. Jeho kompaktní rozměry (šířka pouze 12 cm) zajišťují, že se bez problémů vejde do každé kuchyně, aniž by zabíral zbytečné místo.

Jedním z dalších pozitivních aspektů je rozmanitost kávových kapslí Tchibo, které jsou speciálně navrženy tak, aby zachovaly svěžest a aromatickou bohatost každé kávy. Díky nim si můžete každý den vychutnat novou chuťovou zkušenost přímo z pohodlí domova.

Technické parametry

ParametrHodnota
Rozměrycca 12 x 32 x 24,5 cm
Hmotnost3 kg
Výkon1 250 W
15 barů
Délka kabelu 80 cm

Kávové kapsle Tchibo Cafissimo

Kávovar Tchibo Cafissimo je kompatibilní s širokou škálou kávových kapslí Tchibo, které nabízejí různorodé druhy kávy pro každého milovníka tohoto černého nápoje. Mezi populární druhy patří Espresso, Caffè Crema, Lungo, Macchiato a Latte, které uspokojí různé preference chuťových profilů. V nabídce totiž najdete klasickou směs arabiky a robusty, ale i výběrovou kávu z Tanzánie, Brazílie, Indie, Peru, Ekvádoru a dalších míst. Mezi oblíbené druhy patří i kapsle Tchibo Barista, které vynikají „profesionální“ chutí jako z pražírny.

Tchibo kapsle jsou dostupné v různých variantách, včetně klasických, aromatických, i se speciálními příchutěmi, jako je vanilka, karamel nebo čokoláda, které dodávají kávě jedinečnou chuťovou nuanci. Káva použitá v kapslích Tchibo je pečlivě vybraná a kvalitní, pochází z udržitelných zdrojů a je často certifikována jako fair trade nebo získává certifikaci pro ekologické zemědělství. To zajišťuje, že každá šálek kávy nejenom chutná skvěle, ale také přispívá k podpoře spravedlivých obchodních praktik a ochraně životního prostředí.

Recenze kávovaru Tchibo Cafissimo – osobní zkušenost

Na úvod musím přiznat, že káva z kapslových kávovarů mě nikdy příliš neoslovila. Zkoušela jsem různé druhy, nicméně dříve byly kapsle všechny stejné a automatické kávovary neměly příliš velký tlak pro správnou přípravu. Dnes už jsou podmínky o poznání lepší, vyzkoušela jsem například kávovar a kapsle od značky Nespresso a káva byla k nerozeznání od té, kterou servírují v průměrné kavárně, ne-li lepší.

O tom ale dnešní recenze není. Zde se zaměřím na značku Tchibo a její kapsle i kávovary, konkrétně na kávovar Tchibo Cafissimo Easy. Ten mě zaujal na první pohled – je malý, skladný, zároveň jde o designový kousek, který se mi hodil do nové kuchyně. Kromě toho, kávu od Tchibo mám opravdu ráda a vždy, když jdu kolem některé z prodejen, si jednu dám.

Kávovar jsem si objednala ve skvělé akci přímo na Tchibo.cz. Najdete ho ale i v některých elektrech nebo třeba na Heureka.cz. Vzala jsem si k němu na zkoušku tři druhy kapslí – Barista, Brazil a klasické silnější espresso. Kapsle nejsou nijak zvlášť drahé, jsou k dostání ve všech prodejnách a koutcích Tchibo, ale našla jsem je i v Kauflandu, v Albertu či v Bille. To je výhoda, protože opět často bývají v akci a jedna káva za akční cenu vyjde i na pouhých 7 korun.

Kávovar je opravdu skladný a pohodlně se vejde i do té nejmenší kuchyně. Na šířku má totiž jen 12 centimetrů. Přívodní kabel je podle mě dostačující, ale je samozřejmě potřeba počítat s umístěním kávovaru někde v dosahu zásuvky.

Ovládání zajišťují pouze tři tlačítka, která jsou označena různými velikostmi šálku. Přístroj tedy stačí zapojit do sítě a stisknout některé z těchto tlačítek. Následně se podsvícení tlačítek rozbliká a když už jen svítí bez blikání, je kávovar nahřátý a připravený pro „výrobu“ horkého nápoje. Vy už pak jen zvolíte jeho velikost, umístíte hrníček pod trysku a stisknete příslušné tlačítko. Ovládání je tedy opravdu snadné.

Při filtraci kávy dělá přístroj docela velký hluk a vibruje na kuchyňské desce. Právě kvůli tomuto menšímu nedostatku mi párkrát odpochodoval hrníček z podstavce a káva se připravila do prostoru pod tryskou, který slouží k zachycení zbytku tekutiny z trysky.

Jinak mi ale kávovar po všech stránkách vyhovuje, zejména chuť nápojů. „Obyčejné“ kapsle, které jsou většinou levnější a vycházejí na nějakých 109 korun, chutnají opravdu obyčejně, žádný zajímavý podtón. Kávu s příchutí příliš nemusím, ale v nabídce jsou i kapsle s karamelovou, čokoládovou nebo vanilkovou chutí a nejsou špatné, protože příchuť je jen jemná a bez kila cukru. Nejvíc jsem si oblíbila řadu Barista a kapsle India, Brazil a Peru. Ty jsou opravdu výborné, jako z kavárny. Pěna na espressu je hutná, káva silná a krásně voní.

Výhody a nevýhody Tchibo Cafissimo

VýhodyNevýhody
+ příznivá cena
+ super design
+ malé rozměry do každé kuchyně
+ velký výběr kapslí, které jsou dostupné i v supermarketu
+ káva je bohatá, chutná, s krémovou pěnou
+ kávovar se snadno čistí
– v provozu je přístroj dost hlučný
– vibrace někdy posunou hrníček zpod trysky, je třeba ho hlídat
– nemá napěňovač mléka

Závěr

Kávovar Tchibo Cafissimo Easy je skvělou volbou pro všechny milovníky kávy, kteří si chtějí každý den v rychlosti připravit svůj šálek ke snídani nebo na cestu do práce. Pokud zvolíte kvalitnější kapsle, budete spokojeni i s chutí a konzistencí kávy, která je mnohdy lepší, než v některých kavárnách. Přístroj jsem testovala několik měsíců a doporučuji ho všemi deseti!

3 komentáře: „[RECENZE ] – Kapslový kávovar Tchibo Cafissimo + osobní zkušenost“

  1. Dobrý den, taky mám tento kávovar a jsem s ním celkem spokojená, ale v poslední době při dělání kávy se objevuje pod přístrojem větší množství vody. Je vyčištěn od vodního kamene.

    Má smysl opravovat?

    Děkuji, s pozdravem Michaela Václavíčková

    To se mi líbí

    1. Dobrý den, pokud je kávovar v záruce, určitě ji uplatněte. Co se týče opravy, může se jednat o nějaké těsnění „za pár korun“, ale i dražší záležitost. Pokud se rozhodnete pro nový kávovar, doporučuji se zaregistrovat přímo na Tchibo.cz a vyčkat na akci, přístroje bývají i o polovinu levnější.

      To se mi líbí

  2. […] TIP: Vyzkoušeli jsme kapslový kávovar Tchibo. Jak obstál si přečtěte v naší recenzi Tchibo Cafissimo. […]

    To se mi líbí

Napsat komentář

Blog na WordPress.com.